EU-gemensamma symbolen för webbplatser som säljer läkemedel på internet

Sverige är ett utav världens tryggaste och säkraste länder och detta är något som även syns på nätet. Vi har kvalitetsmärkningar som trygg e-handel eller godkända apotek som får sälja läkemedel på nätet.

Tack vare dessa tredje parts ”tjänster” som drivs av en oberoende part kan vi som handlar på nätet känna oss trygga och säkra.

När det gäller köp av medicin är det här extra viktigt då medicin är något som ska hjälpa vår hälsa och skulle faktiskt kunna göra den raka motsatsen om vi köper medicin vars innehåll inte är kontrollerad och godkänd av Sverige.

Svenska apotek på nätet

lagligt apotek Så för att handla säkert ska vi endast handla hos nätapotek med en stämpel som man dessutom ska kunna klicka på för att läsa mer om företagets ”licens”.

apotekDen här licensen ser ut som på bilderna här till höger. När du klickar på den så kommer du till Läkemedelsverket där du får se en komplett lista med alla godkända apotek.

Klicka på ett nätapotek som du vill handla hos. Du ska nu skickas vidare till detta nätapotek och om du gör det så är apoteket tillåtet till att sälja medicin som håller Svensk standard.

Läs mer om detta hos läkemedelsverket

Lista på alla godkända Svenska apotek

Engelska apotek på nätet

Vi har även ett flertal andra nätapotek som inte är Svenska men som också drivs av en liknande reglering. England är ett utav de platserna där man bedriver nätapotek ifrån.

Även dessa är 100% säkra och trygga och handla hos eftersom dm precis som de Svenska nätapotek följer en liknande lag och också har en liknande kvalitetsmärkning.

England apotek

Det som är annorlunda med dessa nätapotek är att man faktiskt kan köpa receptbelagda produkter genom att fylla i ett formulär och då även få ett recept direkt om man är lämplig till det.

En fördel med andra ord då vi slipper söka ett recept av doktorn innan vi kan köpa produkten. Speciellt om det är pinsamma produkter.

Läs mer om detta hos medicine-seller-register.mhra.gov.uk

Lista på alla godkända Europeiska nätapotek

EU apotek på nätet

I det här exemplet tar vi med de två mest vanliga och de största aktörerna i Europa men kvalitetssymbolen för webbplatser som säljer läkemedel online är samma för alla länder.

Om du tar en titt på den Engelska symbolen och den Svenska så ser du att det är exakt samma symbol bara att det är på olika språk och att flaggan är Svensk/Engelsk.

Du kan med andra ord känna dig helt säker och trygg när du handlar medicin online oavsett varifrån du beställer medicinen så länge apoteket har EU-symbolen för webbplatser som säljer läkemedel på internet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *