Alla online apotek

apotek

Om det inte är så att man behöver en särskild apoteksvara eller ett särskilt läkemedel omedelbart så finns det många fördelar med att handla på nätapotek istället för på vanliga fysiska apotek, mataffärer eller dylikt.

Det går snabbt att få hem varorna, utbudet är större och det är också billigare. Allt i ett, med andra ord!

Det finns ett antal olika apotek online idag och beroende av vad man gillar och beroende av vad man är van vid för apotek sedan tidigare så passar det ena bättre än det andra.

Oavsett vad man väljer så har man mycket att vinna på att handla på nätapotek, så har ni inte redan gjort det så rekommenderar vi det starkt.

Alla apotek online som är godkända av läkemedelsverket

LogoRecensionReceptFri frakt
EuroClinix LogoEuroClinix
Besök
Shy2BuyShy2Buy
Besök
121DocLogo121Doc
Besök
Health Express logoHealthExpress
Besök
Meds LogoMeds
Besök
Apoteket365Apotek365
 • Från 19kr
Besök
Mecindo LogoMecindo
 • Från 599kr
Besök
WeightWorldWeightWorld
Besök
Llyods Apotek LogoTreated
Besök

Stort utbud på nätapotek

Precis som med nätbutiker som säljer kläder, smink eller vad det nu kan vara så är det som så att utbudet på apotek online är större än i de vanliga fysiska apoteken och det är naturligtvis väldigt positivt för oss kunder.

Dels är det så att det tas in fler varianter av läkemedel med exempelvis paracetamol så att man kan köpa billigare varianter än de vanliga som är dyrare.

Utöver att det finns fler alternativ när det kommer till vanliga receptfria läkemedel så är det också så att det finns betydligt mycket mer av andra varor inom andra kategorier, så som makeup, till exempel.

Man kan handla hem varor både till medicinskåpet, badrumshyllan, djurens lilla apotek (om man har några) och receptbelagda läkemedel (se nedan).

Det är med andra ord så att man med ett snabbt besök i ett av de nätapotek som finns på marknaden kan få hem en massa grejer som annars varit besvärligt att bära hem.

Om vi tar Apoteket.se som exempel så ser utbudet ut som så att det finns produkter inom följande kategorier:

 • Värk
 • Allergi
 • Fotvård
 • Hud & Hår
 • Hälsa & Levnadsvanor
 • Förkylning & Feber
 • Sår, Bett & Stick
 • Ögon & Öron
 • Intim, Underliv & Sex
 • Sömn, Stress & Oro
 • Mage
 • Handvård
 • Mun & Tänder
 • Kosttillskott & Näring
 • Hjälpmedel & Säkerhet

Inom dessa huvudkategorier hittar du sedan varor som är till för exempelvis migrän och tandvärk (värk), pollenallergi (allergi), fotvårtor och nagelsvamp (fotvård), huvudlöss, sol och smink (hud & hår). sluta röka och träning (hälsa & levnadsvanor), feber, hosta och influensa (förkylning & feber), insektsbett och skavsår (sår, bett & stick), torra ögon, öroninflammation och vaxpropp (ögon & öron), underlivsbesvär och prostatabesvär (intim, underliv & sex), stress och snarkning (sömn, stress & oro), halsbränna, förstoppning och vinterkräksjuka (mage), tvål, handsprit och handsvett (handvård), munherpes, tandbesvär och vitare tänder (mun & tänder), Omega 3 och sportnutrition (kosttillskott & näring) samt stödstrumpor och blodtrycksmätare (hjälpmedel & säkerhet).

Detta är endast ett urval av vad som finns på Apoteket,se och det utbud som finns där hittar man även på de andra stora nätapoteken, så som Apotea.se och Kronansapotek.se.

Kategorierna ser inte exakt likadana ut på de olika nätapoteken, men man hittar de flesta produkter överallt, även om de hamnar i lite olika kategorier. Hos Kronan är det exempelvis så att smink får en egen huvudkategori medan det hos Apoteket.se hamnar under ”Hud & Hår”.

Hur funkar det?

Det är inga konstigheter att handla från nätapotek, utan det går snabbt och det är samtidigt både säkert och smidigt.

Idag är det många som uppskattar att slippa gå till en massa butiker för att handla hem det som behövs och istället är det många som väljer att handla från nätet i den utsträckning det går.

Att vi idag kan handla i princip allting på nätet både vad gäller varor och tjänster gör att vi har blivit bortskämda med att saker och ting går snabbt och att man kan handla det som behövs vilken tid på dygnet som helst.

För att handla på ett apotek online så är det bara att välja ut det apotek man vill handla hos och sedan tar man sig runt bland kategorierna för de varor man önskar införskaffa.

Att handla receptfria läkemedel och andra apoteksvaror är enkelt för det behöver ingen inloggning eller legitimering, utan det är bara att välja det man vill köpa och lägga det i varukorgen.

När det kommer till receptbelagda läkemedel så kan man handla även det på nätapoteken, vilket är bra och snabbt då det innebär att man kan handla både de vanliga receptfria produkterna och de receptbelagda samtidigt.

För att köpa receptbelagda läkemedel så behöver man ett elektroniskt recept från en läkare. När man har ett recept inskickat så går det sedan till såhär när man handlar hem det från ett nätapotek:

 • Logga in med BankID på det apotek du vill handla från
 • Gå till ”Mina recept” för att ta reda på vilka recept du har
 • Efter att du valt ut de läkemedel du vill köpa så klickar du på ”Köp”

Det är, som ni kan se, inte en särskilt avancerad sak att handla receptbelagda läkemedel på nätapotek, utan det är precis som att handla receptfria mediciner, med den skillnaden att man får logga in med sin e-legitimation.

Man kan köpa mediciner på apotek online både till sig själv, till sina barn, djur samt till personer man har fullmakt för.

När man hämtar ut recept åt andra via ett nätapotek så krävs det att den personen har klickat på ”Ge fullmakt” och angivit dig som en person som kan hämta ut receptbelagda läkemedel åt hen.

När man ska hämta ut recept till barn klickar man istället på ”Lägg till barn” och detsamma gäller för djur.

Köpupplevelse

Att handla på apotek online är en upplevelse som majoriteten uppskattar väldigt mycket.

Då det både erbjuds bättre priser, bra kampanjer och bättre sortiment så finns det många anledningar att välja nätapotek istället för vanliga fysiska apotek.

Det går snabbt och man får hem varorna inom ett par dagar, om allting går som det ska med den beställning man gör.

Man kan välja mellan olika betalningssätt, vilket är bra då det kan vara lite olika hur man vill betala.

Ibland kanske man behöver läkemedel i slutet av månaden då det kan vara lite kärvt och då kan man välja att betala med faktura.

Om man föredrar kort är det bara att välja det istället och sedan kan man också välja att betala med direktbetalning via bank och delbetalning.

Om det skulle vara så att man ångrar ett köp så kan man alltid returnera varan/varorna man ångrat och detta gör man inom 14 dagar.

Man kan inte returnera läkemedel, livsmedel, kylvaror eller öppnade förpackningar med hygienartiklar.