Svenska apotek

apotekApoteket är den plats där man handlar läkemedel i Sverige. Apoteket har i vissa sammanhang kallats för Sveriges mest kända och största varumärke, i alla fall om man ska se till vad som händer innanför landets gränser. I och med att det har blivit mer och mer vanligt med e-handel har det även blivit vanligt att man köper sin medicin online. I följande text kommer du kunna läsa lite om hur apoteket startade och vad som har hänt sedan dess. Det är verkligen en spännande historia om en verksamhet som verkligen har gjort succé på ett annorlunda vis.

Alla Svenska apotek

LogoRecensionFri frakt
EuroClinix LogoEuroClinixJa Besök
Meds LogoMedsJa Besök
Apoteket365Apotek365Från 19kr Besök
121DocLogo121DocJa Besök
Mecindo LogoMecindoFrån 599kr Besök
Shy2BuyShy2BuyJa Besök
Health Express logoHealthExpressJa Besök
Natural Hemp life logoNaturalHempFr 500kr Besök

Apotekets historia

Förr i tiden var det särskilda personer som man gick till när man var sjuk, och det var de som gav ordinationer om vilken medicin man skulle ta. I vissa fall kom doktorn även hem till en för att göra en undersökning, men det systemet byttes snabbt ut till att folk var tvungna att komma direkt till sjukhuset.

På så vis effektiviserade man processen. Sedan blev det standard att man skulle köpa sin medicin på ett annat ställe och just i Sverige ville staten vara med och reglera hur den här handeln skulle fungera, och så uppstod Apoteket AB.

Historian bakom svenska apotek

Den 1 januari 1971 föddes det första apoteket i Sverige. Det var en verksamhet som ägdes av staten och som ägnade all sin tid åt att sälja medicin. Gamla Apoteket AB, som företaget döptes till, är fortfarande den största verksamheten i Sverige idag som jobbar med de här sakerna.

Det finns dock numera konkurrenter och det här har lett till att det finns de som säljer medicin på nätet. Idag är det faktiskt så vanligt att nästan alla apotek har den här formen av metod för att handla sina mediciner och annat som kan vara bra att ha i hemmet.

Det många inte vet är att saker som senap först såldes på apoteket. Detta är något som de fortfarande har kvar i vissa butiker.

Hur det fungerade med apotek förr

Apoteken förr, alltså innan det var en del av staten eller så att säga ägdes av staten, pysslade med lite allt möjligt. Man kunde köpa saker som man idag lika gärna köper på ICA, till exempel senap. Det fanns även ormskålar och annat som ansågs hade någon form av läkande inverkan på folk. Det har absolut blivit enklare att handla läkemedel om man jämför nu med hur det var förr. Allting har blivit bättre helt enkelt.

Dagens apotek

Idag så är det svårt att säga vad det är som är ett apotek. Eftersom det är många som har licens att sälja medicin är begreppet inte lika enkelt att fastställa som det var innan. En sak som definitivt blivit bättre efter att det har blivit tillåtet för alla att bedriva den här sortens verksamhet, inte bara staten, är att det har skapats konkurrens och detta leder till bättre priser för kunderna.

När man är sjuk är det sista man vill tänka på hur det kommer påverka ens ekonomi. Såklart händer det ibland att man blir sjuk och måste stanna hemma från jobbet och i vissa fall får man ingen ersättning för detta, så då är det ju i alla fall positivt om medicinen är så billig som möjligt. Ännu bättre är det att man kan beställa på nätet.

Sveriges största apotek

Som sagt så har staten inte längre monopol på att sälja läkemedel, men idag finns det många andra som konkurrerar om marknadsandelar. Apoteket AB är fortfarande ägt av staten. Det som kommer bli intressant att se är om Apoteket AB kommer fortsätta vara störst på marknaden i och med alla uppstickare som försöker ta fler och fler marknadsandelar. En sak som man kan säga är att Apoteket AB inte har varit lika snabb som de andra apoteken med att se till att det finns bra lösningar för de som vill handla på nätet. Nu är dock de flesta aktörerna mer eller mindre lika bra.

Apotek online har blivit populära

Förr så kunde man bara handla sin medicin i butikerna runtom i landet. Men idag är det väldigt vanligt att man kan köpa mer och mer online. Eftersom internet revolutionerat marknaden så finns det så himla många olika saker man kan beställa. Och det är väldigt populärt att man numera köper sin medicin online.

Fördelar med verksamheter online

Att handla dina läkemedel på nätet gör att du sparar både tid och pengar. Om man har ett recept så kan man även få det hemskickat. Kom ihåg att man måste visa upp sitt id-kort som intygar att man är den som ska ha medicinen. Om man håller ögonen öppna kan man även hitta flera fina bonusar, erbjudanden och kampanjer som gör det ännu mer ekonomiskt att handla på nätet. Leveransen brukar komma inom ett par dagar, ibland så lite som en dag.

Nackdelar med verksamheter online

Det finns inte så mycket negativt att säga om det här fenomenet att handla på nätet. Det skulle i så fall vara om det är så att man är utav den äldre generationen och inte har riktigt koll på hur det fungerar med att beställa online. Men oroa dig inte, för det finns folk som kan hjälpa dig att komma igång och sedan är det busenkelt.

Så gör du för att beställa medicin online

Du går in på apotekets hemsida och sedan letar du upp alla saker som du vill beställa. Om du har svårt att hitta dem i listan så kan man använda sökfunktionen. När du sedan är klar klickar du på den lilla kundvagnen. Där kan du sedan se över din lista med saker som du är på väg att köpa.

Om allt stämmer så är det bara att gå vidare till betalningen. Välj vilken betalningsmetod som passar dig bäst. Oftast är det billigast om man uppger sina kortuppgifter, men om man hellre vill så kan man betala med faktura. Har man svårt att betala just nu så brukar det finnas delbetalning, men då tillkommer det oftast en kostnad.

Läs mer om hur du köper din medicin på nätet här