Werlabs

werlabs logoWerlabs är ett blodtestföretag som har funnits med på marknaden sedan 2013. De är pålitliga, de har rätt erfarenhet och gedigen kunskap som gör att detta är ett väldigt bra alternativ för alla som vill få koll på sin allmänna hälsa snabbt och smidigt.

Hos Werlabs och med deras hjälp så kan man både få en snabb översikt över sin hälsa samt få reda på vad man ska göra för att förbättra den. Hur detta fungerar och vad som erbjuds hos Werlabs ska vi berätta om nedan, så häng med!

Vilka är Werlabs?

Werlabs grundades av Richard Lagerqvist och William Stoddart och hela idén bakom den tjänst de erbjuder är att man som patient ska kunna hålla reda på och förstå sina provresultat mer ingående. Man väljer själv vad man vill ta för prover och sedan är det så att man får sina provsvar tillsammans med en läkarkommentar.

Detta är ett mycket bra och välfungerande koncept då det är effektivt samtidigt som man som patient får reda på det man vill ha reda på. Allting sker utan krångel, men skulle det vara så att det uppstår något problem så finns det möjlighet att kontakta dem mellan klockan 08-17 alla vardagar.

Det finns även möjlighet att ta sig en titt under ”Vanliga Frågor” om det är så att man undrar över något. Där är de allra flesta frågor du kan tänkas ha samlade, så att ta sig en titt där är effektivt och tidssparande.

Vad gäller betalning så är det Klarna Checkout som gäller och man kan välja mellan faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalning via bank.

Vad gör Werlabs?

Werlabs erbjuder helt enkelt en hälsoanalys via blodprov. Det är inte konstigare än så. Man väljer själv vilket test, eller vilka tester man vill göra och sedan är själva processen i tre steg. Dessa tre steg är 1) Beställ (i första steget beställer man ett enskilt test eller hälsokontroll), 2) Ta ditt prov (hitta ett provtagningsställe nära dig och ta ett blodprov) och 3) Få snabba svar (svaret kommer snabbt + att du får läkarkommentarer med ditt provsvar).

Hur funkar det då? Jo, Werlabs samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och Aleris så blodproverna görs i samarbete med dessa tre. Detta innebär att man kan känna sig trygg och säker med sina provresultat, vilket naturligtvis är oerhört viktigt när man gör denna typ av prover.

Man uppsöker snabbt och smidigt ett provtagningsställe genom att söka på Werlabs hemsida. Man behöver inte krångla till det, utan det finns en mycket enkel sökfunktion där man skriver in den stad man bor i och kollar upp hur det ser ut med möjligheter att välja mellan provtagningsställen.

När man bor i en större stad så blir det lättare att hitta ett provtagningsställe nära hemmet, medan det kan bli på det viset att man får åka till en annan stad om man bor i en lite mindre stad. Oavsett vilket så finns det provtagningsställen som samarbetar med Werlabs utspridda över landet så det är inte svårt att hitta en plats som passar bra.

Det finns både drop-in och tidsbokning och även detta ges man information om när man söker på Werlabs hemsida. Det är smart att ta reda på det, eftersom man kanske exempelvis ska bege sig till en större stad och shoppa eller dylikt, om man bor i en mindre stad. Då kan man passa på att titta förbi ett provtagningsställe samtidigt (om de har drop-in), annars kan man såklart passa på at planera in ett besök och samtidigt passa på att shoppa eller göra något annat kul.

Varför Werlabs?

Har du klarat dig bra utan att göra hälsotest via blodprov fram tills nu? Det är inget ovanligt, utan så är det för de flesta (friska) vuxna i Sverige. Det är dock på det viset att det är viktigt att göra hälsokontroller, eftersom det mycket väl kan vara så att man tycker sig må okej, men i själva verket har man vant sig vid att vara exempelvis lite trött alltid eller liknande. Detta kan bero på en massa olika saker och det är denna typ av svar man kan förvänta sig från Werlabs, om man gör deras hälsokontroll.

Ibland kan vi känna att vi inte vill veta hur det står till, men det är alltid bättre att veta än att leva i ovisshet. Istället för att vara rädd för vad som kan vara fel är det bättre att göra en kontroll och veta om det är något som är fel eller inte.

Eftersom denna hälsokontroll görs på ett sätt så att man testar olika delar av hälsan så är det också så att man kan få reda på mer exakt varför man exempelvis är tröt och vad man ska göra för att förbättra det.

Om man gör test hos Werlabs en gång om året så ligger man steget före och man kan ta tag i eventuella problem innan det är försent. Istället för att få reda på att man är sjuk så kan man förhindra det genom bra prover som de man kan göra hos Werlabs.

Vad får man?

Vad är det då man egentligen får när man väljer just Werlabs? Man får först och främst ett smidigt sätt att göra en hälsokontroll eller ett enskilt test på och dels så får man kontroll över sin hälsa. Hos Werlabs hittar man följande citat ”Testa hälsan innan ohälsan testar dig” och det är en bra sammanfattning av vad Werlabs hjälper dig med.

Hos Werlabs får man också personlig hjälp om man har några problem, eller om man har några frågor. Detta kan handla om en mängd olika saker, så man ska inte vara rädd för att fråga. De finns där för att svara på dina frågor och de är på plats mellan klockan 08-17 alla vardagar. Du kan ringa eller skicka ett mejl för svar på dina frågor.

Hälsokontroll XL hos Werlabs

Hos Werlabs är det så att de flesta väljer att göra deras ”Hälsokontroll XL” och med den som val så testar man de 8 viktigaste områdena av sin hälsa. Dessa områden är följande:

 • Hjärt- och kärl
 • Diabetes
 • Vitaminer & Mineraler
 • Sköldkörteln
 • Blodstatus
 • Njurfunktion
 • Leverfunktion
 • Övrigt

Denna hälsokontroll kan man välja att beställa en gång, eller så kan man välja att beställa den på årlig basis. Det kostar 200 kronor mindre om man väljer ”varje År” istället för ”En Gång” bland alternativen.

Inom varje område så testas de viktigaste markörerna, vilket innebär att man får reda på allt det man behöver ha reda på inom varje område. Man får således reda på hur det ser ut med bland annat långtidssockret, olika vitaminer och mineraler och om man lider brist på något och massor av annan information man behöver för att veta hur det står till med hälsan.

Andra tester hos Werlabs

Det är inte bara deras stora hälsokontroll man kan välja att göra, utan man kan även välja att testa följande:

 • Kvinna (östrogen, DHEAS, sköldkörtel med flera)
 • Man (testosteron, PSA, kortisol med flera)
 • Uppföljningstester (blodstatus, njurfunktion med flera)
 • Vitaminer & Mineraler (folat, B12, D-vitamin med flera)
 • Fertilitet & Graviditet (fertilitet, vänta barn, graviditet med flera)
 • Allergi (glutenintolerans, päls, mat med flera)
 • Diabetes (blodsocker, IGF-1 & C-peptid test)

Slutord

Werlabs erbjuder tester som täcker in allt det man kan tänkas behöva testa när man vill se hur det står till med hälsan. Det är inte svårt att begripa hur man ska gå tillväga, det är lätt att få kontakt med dem om man har några frågor, det finns många provtagningsställen och det är även prisvärt.