Urinkollen

Urinkollen är en registrerad vårdgivare som omfattas av hälso- sjukvårdslagen, personuppgiftslagen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. Som medicinskt ansvarig och VD hittar vi Matilda Lundblad och posten som styrelseordförande innehas av Frida Lundblad. Då det är ett problem som drabbar kvinnor i högre utsträckning än män så är det mycket passande att det är kvinnor som håller i rodret!

Det är många kvinnor som drabbas av urinvägsinfektion, eller blåskatarr som det också kallas. Ofta är det så att man får det vid upprepade tillfällen och då är det skönt att veta att det finns någon som kan rycka in och hjälpa en snabbt! Den hårda belastningen på vården idag drabbar inte minst personer med denna typ av problem, så det är perfekt att Urinkollen finns så att man kan få snabb hjälp med sin urinvägsinfektion!

Urinkollen

Snabbt och tryggt

Trots att det har funnits möjlighet att söka vård online ett bra tag nu så är det ändå så att det finns en del personer som inte känner sig helt trygga med denna form av vård. Det är helt förståeligt, men vad man ska ha med i minnet är att det ju är legitimerade läkare som arbetar både på Urinkollen, Kry och andra vårdgivare på nätet.

Det är med andra ord helt tryggt att använda sig av dessa tjänster och när du väl har gjort det en gång så kommer du troligtvis inte söka hjälp på vårdcentralen där du får vänta i evigheter igen. Man känner sig genast oerhört bortskämd då det går på ett kick att få proffsig läkarvård direkt i mobilen, om man så vill!

Man behöver inte dra ut på det längre än nödvändigt då man slipper kösystemet hos Urinkollen. Här kan man få hjälp dygnet runt och dessutom så skickas recept ut inom en timme mellan klockan 07:00 – 22:00!

Hos Urinkollen får man hjälp snabbt och en av de saker som gör att de kan hjälpa till snabbt är att urinvägsinfektion kan diagnostiseras utan fysisk undersökning och provtagning. Det är alltså så att denna jobbiga infektion som så många kvinnor får dras med då och då kan fixas på ett kick. Om man bara ser till att kontakta Urinkollen istället för vårdcentralen nästa gång man drabbas så blir det så att man får hjälp snabbt och effektivt!

Såhär funkar det

Att besöka Urinkollen och få hjälp är väldigt smidigt och du kan räkna med att få diagnos och recept inom 1 timme efter det att du har svarat på de medicinska frågor som de behöver svara på innan du kan få hjälp med ett recept. För att komma igång så klickar du på ”Börja Här” på förstasidan och sedan ledsagas du genom de olika stegen.

De svar du ger använder den legitimerade specialistläkaren som underlag för diagnosen. Det blir med andra ord så att det krävs att du svarar sanningsenligt, för annars kan det tillstöta problem på vägen. Detta är alltid viktigt när man har kontakt med läkare online, för det kan vara så att det finns något som du behöver berätta för dem för att du ska ges den behandling som passar just dig. Det kan handla om allt från allergier till andra läkemedel som du tar dagligen. Kom därför ihåg att nämna allt!

Man använder sitt BankID för att logga in  och legitimera sig, vilket innebär att det är både snabbt och säkert år båda håll med själva identifieringen. Du behöver inte oroa dig över att kommunikation eller privata uppgifter som du lämnat till en av läkarna på Urinkollen kommer i fel händer, utan det är precis samma rigorösa system som på en vanlig vårdcentral som gäller.

Behandling av urinvägsinfektion

Den behandling som du kommer att få på recept är någon form av antibiotika. Vissa är exempelvis allergiska mot en eller annan sorts antibiotika och då är det viktigt att man säger det. Kanske är det så att du inte vet vilken sort du var allergisk mot? Då måste du samtala med specialistläkaren du har kontakt med hos Urinkollen så att ni kan komma fram till vad som är bäst för dig.

Det är vanligt med urinvägsinfektion hos kvinnor och 10 % av alla svenska kvinnor över 18 år får varje år antibiotikabehandling för minst en nedre urinvägsinfektion.

30 % av de kvinnor som drabbas blir symptomfria utan behandling inom 1 vecka.

Betalning och Leverans

Hos Urinkollen använder de sig av Klarna och priserna är de som du kan finna på webbplatsen. De priser som anges inkluderar inte eventuella betalnings- och fraktavgifter, utan dessa anges separat. Det kostar 299 kronor och det är endast om det är så att du får en diagnos som leder till recept som du betalar.

Vad gäller leverans så kommer ditt recept att skickas till dig inom 30 minuter efter det att du har fullgjort din betalning. Du kommer att få ett bekräftelsemejl och sms.

Du kan använda ditt recept på alla apotek i landet, så du kan enkelt välja att gå till det apotek som är smidigast för dig att gå till för att hämta ut ditt recept.