Apoteket AB

Apoteket är för många den mest välkända apotekskedjan. De ägs av staten och var den enda återförsäljaren av läkemedel fram tills 2009. Sedan dess har marknaden öppnats upp för alla att söka tillstånd från läkemedelsverket och bedriva detaljhandel av läkemedel.

Apoteket erbjuder idag sina kunder läkemedel online på nätet såväl som i fysiska butiker. I denna recensionen av Apotekets nätapotek kommer du att få en ordentligt genomgång av vad man som kund kan förvänta sig när man handlar på Apoteket AB.

apoteket
Besök Apoteket AB

Därför bör man handla hos ett nätapotek

Som sagt, den allra största fördelen är givetvis att man sparar pengar genom att handla hos ett nätapotek. I vår punktlista nedan hittar du några av alla fördelar med att handla läkemedel online.

  • Beställningen hela vägen till dörren
  • Alla recept samlade på ett ställe
  • Förmånliga priser och erbjudanden
  • Kundklubb med exklusiva fördelar
  • Smidigt och flexibelt, beställ var och när du vill

Några nackdelar med att använda sig av Apotekets nätapotek finns egentligen inte. Det kan vara att det tyvärr inte går att få narkotikaklassade läkemedel direkt till dörren. Men utöver det finns det bara fördelar med att beställa hem sina läkemedel och andra produkter.

Fri frakt hos Apoteket AB

När man handlar på nätapotek online kan man tänka sig att frakten är vad som gör att priserna jämnar ut sig. Men inte när det gäller Apoteket AB. De bjuder nämligen på frakten, helt gratis. Dessutom tar det inte längre än 1-3 dagar innan paket når brevlådan eller närmsta utlämningsställe. Är man inte nöjd med sin vara har man 14 dagars öppet köp och kan smidigt byta eller lämna tillbaka varan hos närmaste Apotek.

Återbetalningen sker inom 30 dagar till bankkontot som användes vid betalning. Tänk på att förpackningar med hygienartiklar eller liknande inte kan lämnas tillbaka om de öppnats. Alla leveranser från Apoteket AB är dessutom klimatkompenserade.

Betala direkt, med faktura eller delbetalning

Hos Apotekets nätapotek online finns det mängder av olika betalningsmöjligheter. Det går utmärkt att betala med sitt VISA-kort direkt såväl som att betala via faktura. Känner man att delbetalning passar bäst för tillfället går det utmärkt att delbetala.

Väljer man faktura kommer Apoteket AB att göra en kreditprövning och är man ansluten till Apoteket E-faktura är kostnaden 10 kr för tjänsten, annars 25 kr. Det finns bara möjlighet att delbetala läkemedel som är receptbelagda. Har du i samma beställning med andra varor kommer dessa att debiteras som ett engångsbelopp på fakturan.

Rådgivning, frågor och svar

Är man lite osäker och kanske behöver lite svar på frågor eller funderingar. Då kan man vända sig till deras kundforum. Där kan man själv ställa en fråga eller söka om någon frågat det innan. Där finns det utbildad personal som svarar seriöst och informativt.

Vill man kontakta Apoteket AB via telefon går även det utmärkt. Numret är 0771 – 450 450 och går att ringa mellan 08.00 – 18:00 på vardagar och 09.00 – 14.00 på helger. Men se efter i kundforumet först och ring sedan supporten om du inte hittar svaret där.

Är ärendet inte brådskande kan man skicka iväg ett mejl till kundservice@apoteket.se. De svarar så snabbt som möjligt efter förmåga. Välj någon av de andra metoderna om du är i behov av ett snabbt svar.

Erbjudanden och outlet priser

Den kanske allra största fördelen med att handla apoteksvaror via nätet är att priserna är mer förmånliga än i de fysiska butikerna. Apoteket AB är inget undantag och har bra erbjudanden på läkemedel och erbjuder även varor på outlet-priser. Ett etablerat nätapotek som Apoteket AB har alltid massvis av erbjudanden och kampanjer på olika varor. För att snabbt få en överblick över de nedsatta priserna är det bara att klicka på ”Meny” och sedan ”Erbjudanden”.

Det är alltså billigare på nätapotek än att handla läkemedel i en fysisk butik. Sedan är det givetvis mer bekvämt att i lugn och ro klicka hem de varor man vill köpa.

Brett och välsorterat utbud

Apoteket AB ställer krav på produkterna de säljer och alla testas ordentligt innan de säljs. Man kan därför känna sig bekväm när man beställer produkter samt läkemedel från nätapoteket. Utbudet består av allt från hostmediciner och fotvård till receptbelagda läkemedel.

Det finns helt enkelt något för alla. Att navigera sig till det man söker efter är väldigt enkelt. Det finns en sökruta högst upp på sajten där man specifikt kan sök efter en vara. Eller så använder man sig av menyerna högst upp till vänster.

Apoteket app

Använder man sig hellre av mobilen för att klicka hem sina varor från Apoteket AB rekommenderar vi att ladda ner deras applikation. Har man en smarttelefon går det snabbt och kostnadsfritt att ta del av Apotekets egna app. Där kan man få en bra överblick över sina recept och även samla andra recept för exempelvis sina barn.

För att få fram sina recept krävs det att man loggar in med Bank-ID, det är allt som krävs för att kunna beställa hem sina receptbelagda mediciner.

Appen är enkelt att använda och precis som sajten i datorn är designen tydlig & stilren. Användarvänligheten är helt enkelt hög och det spelar ingen roll om man är en fena på teknik eller inte. Alla kan beställa hem läkemedel med hjälp av Apotekets app.

Kundklubben Apoteket

Apoteket AB har sin egen kundklubb. Där kan man bland annat ta del av exklusiva erbjudanden och rabatter. För varje genomfört köp får man poäng och när man når 1000 poäng delar Apoteket ut en värdecheck på 20 kronor.

  • Alltid medlemspriser och unika erbjudanden
  • Medlemskapet är kostnadsfritt
  • Lämnar man in överblivna läkemedel får man 250 poäng
  • Få information som är anpassad för dig från kundklubben

Det är en enkel process att bli medlem och man slipper hålla reda på ett kort eller liknande. Poäng får du genom att ange ditt personnummer vid betalning, både via nätet och i fysiska butiker. Det finns bara fördelar att bli medlem i Apotekets kundklubb.

Avslutningsvis

Det statliga Apoteket AB är precis lika smidigt i verkligheten som via nätet. Det går snabbt att få hem sin beställning och kundservicen fungerar utmärkt. Priserna är låga och som medlem i kundklubben samlar man inte bara poäng utan man får även ta del av exklusiva priser.

Som kund hos Apoteket AB online kan man alltid känna sig trygg och känna sig trygg med hanteringen av personuppgifter.

Besök Apoteket AB