Apotea recension

Apotea är ett nätapotek som fått stort genomslag på marknaden och växer sig allt större. De utmanar nu de riktigt stora nätapoteken online med sina låga priser och breda utbud. Hos Apotea finns det allt från tvålar till receptbelagda läkemedel, som dessutom skickas hela vägen till dörren helt gratis. Mycket mer om Apotea och vad du som kund kan förvänta dig går att läsa längre ner i vår recension av nätapoteket.

apotea

Exklusiva erbjudanden hos Apotea

Till vänster på sajten i menyn ”Populära länkar” kan man snabbt och enkelt hitta vad man söker efter. Har man siktet inställt på att fynda någon vara från Apotea till ett lägre pris klickar man på ”Kampanjvaror”. Där hittar man alla möjliga typer av apoteksprodukter där samtliga är på ett nedsatt pris.

Apotea är ett av de nätapoteken som pressar priserna absolut hårdast. Det dyker ständigt upp nya heta erbjudanden på sajten för oss kunder att ta del av. Håll utkik på Apotea.se för att inte missa något av de olika erbjudandena. En del kampanjer och erbjudanden skickas ut via e-post så se även till att hålla koll på inkorgen.

Fördelar med ett nätapotek online

Att alltid ha mediciner och andra apoteksvaror ett klick bort är otroligt smidigt. Listan på fördelar att handla från ett nätapotek online är lång. Några exempel på varför man bör handla från ett apotek online kommer här:

  • Snabb och gratis leverans
  • Brett utbud
  • Smidigt att i lugn och ro klicka hem det man vill handla
  • Bra betallösningar
  • Lägre priser än i fysiska butiker

Egentligen finns det ingen anledning att välja ett fysiskt apotek framför Apotea. Så kika in och se ifall de har något som kanske intresserar just dig.

Varför är det lägre priser på ett nätapotek?

Många tror att det är dyrare att beställa hem sina recept eller andra produkter från ett nätapotek kontra fysisk butik. Men det är helt och hållet en myt. Iallafall om man vänder sig till de stora leverantörerna, som allt som oftast bjuder på frakten. Varorna är alltså billigare än i butik och frakten kostnadsfri, hur går detta ihop?

Eftersom nätapoteken kan sälja sina varor direkt från ett lager behöver de inte ha lika mycket personal som ett vanligt apotek. De slipper även en dyr lokalhyra och klarar sig bra med ett lager, möjligtvis lite kontorsplatser för de som driver sajten och sitter i kundtjänst samt ekonomer. Men allt som allt blir helt enkelt kostnaderna mindre än att driva en fysisk butik.

Utbud och produkter

Som de flesta andra nätapotek har Apotea ett väldigt brett utbud av olika läkemedel och produkter. Det som inte finns i lager beställs och kan då påverka leveranstiden. I det breda utbudet hittar man allt från intimvårdsprodukter till receptbelagda läkemedel.

Sajten är enkel att använda och det går smidigt att navigera sig till de olika produktkategorierna. Med ett enkelt klick får man en bra överblick över exempelvis hudvårdsprodukter.

Frakt och leverans hos Apotea

Hos Apotea kan man välja en rad olika leveransalternativ. En del går snabbare medan vissa tar lite längre tid. Det finns alltid möjlighet att få beställningen levererad helt gratis. Vill man ha sin order snabbare än vad gratisalternativet erbjuder kan det tillkomma en kostnad. Allt står tydligt när du väljer att checka ut.

Men väljer man att exempelvis frakta genom Postnord kan man räkna att leveranstiden är en till två dagar. Sedan beror det givetvis på om man bor i en lite större stad eller i glesbygden. Hur som helst finns det flera olika alternativ att välja mellan.

Avbetalning och faktura

När det sedan kommer till betalning kan man betala sin beställning på lite olika sätt. Vill man först få varan hemskickad innan man betalar går det utmärkt att välja faktura. Att köpa läkemedel via faktura är perfekt för dig som inte vill ligga ute med pengar tills det att varorna faktiskt är framme. Det kostar inget extra att använda faktura hos Apotea, utan fakturan skickas direkt via e-post och man har då 14 dagar på sig att betala.

Vill man handla på avbetalning eller delbetalning som det också heter går även det bra. Då är det Klarna som tar hand om betalningen och man måste minst betala 50 kr varje månad. När hela skulden är återbetald avslutas kontot hos Klarna.

Apotea i mobilen

apotea logoSjälvklart går det att handla från Apotea via sin mobiltelefon. Tyvärr har de ingen app man kan ladda ner men det funkar utmärkt att klicka sig in direkt via mobilens webbläsare. Sajten är precis som i datorn, tydlig och enkel att använda.

Att beställa receptbelagda läkemedel direkt i mobilen är superenkelt. Allt som krävs är att man legitimerar sig genom Bank-ID och sedan får man upp samtliga läkemedel man har på recept. Det går alltså på mindre än 30 sekunder att klicka hem sina receptbelagda varor. Man kan snabbt och enkelt skapa ett konto där man bland annat kan se sina tidigare köp och ordernummer.

Användarvänlighet, kundtjänst och rådgivning

Kundtjänst och användarvänlighet går hand i hand och något som de allra flesta värderar högt i val av återförsäljare. Apotea månar om sina kunder och erbjuder en rad olika möjligheter till rådgivning. Är det några frågor om läkemedel eller om vilken produkt som passar bäst för ett specifikt ändamål kan man kontakta kunnig och utbildad personal. Antingen direkt via chatt eller telefon.

Har man inte så brådskande frågor går det även att fylla i ett kontaktformulär eller så kan man skicka ett mail. Personalen som tar emot samtalen är utbildade farmaceuter, apotekstekniker, hudterapeuter och egenvårdsrådgivare. Så man kan alltid känna sig trygg när man är i kontakt med rådgivningen hos Apotea.

Avslutningsvis

Att använda sig av Apotea för att beställa hem läkemedel och andra varor direkt dörren är väldigt enkelt. Frakten är kostnadsfri och leveranstiden snabb. Med förmånliga priser och ett brett sortiment där kampanjvaror är vanligt förekommande finns det egentligen inga nackdelar med att använda sig av nätapoteket.

Apotea online har allt man kan förvänta sig av ett nätapotek och med deras chattfunktion direkt på sajten går det snabbt att få svar på sina frågor och funderingar. Klicka dig vidare till Apotea och se ifall de har vad just du letar efter.